Begin mei zijn we met z'n vijven te gast geweest in het vakantiehuis van Myriam en Henk. Een gewel-dig mooi opgeknapt luxe appartement, voorzien van alles wat je maar wenst, in een interessante en veelzijdige omgeving. Pim en Madelief zijn het riviertje in gedoken, ondanks het koude water. We hebben heerlijk gegeten bij het restaurant aan de rivier, de stadjes Coimbra en Luso bezocht.... Maar het meest genoten we van het weerzien met Myriam en Henk! Wat hebben jullie een schitterend pand neergezet, en wat kunnen jullie geweldige verhalen vertellen.... Dank jullie wel voor jullie gastvrijheid!

Dikke zoenen van Edith, Gerard, Anne-Roos, Pim en Madelief

 

We zijn gastvrij ontvangen. Als we vragen hadden konden we altijd bij Myriam en Henk terecht.Het vakantiehuis is ruim genoeg voor 5 personen (wij waren met z'n vieren voor twee weken).Het huis was heel schoon. ook konden we gratis gebruik maken van de wasmachine. De douche en wc waren heel netjes.In de omgeving zijn op niet grote afstand zwemmogelijkheden, zoals rivierstrandjes.Een prima locatie om de omgeving te verkennen. Bijvoorbeeld Coimbra, Piodao en de Serre da Estrella. Ook Porto en de Noordzeestranden (Costa Nova) zijn goed te bereiken.Al met al een prachtig vakantiehuis om twee weken Noord Portugal te ontdekken. We gaan zeker nog een keer terug.

 

Waardering voor Gastvrijheid. Schoonheid, Service, Ligging, Cultuur, en Prijs/kwaliteit 10

 

Wij hebben van een heerlijke vakantie genoten in Casa das Eiras, rustig gelegen in een prachtig gebied met veel heuvels, bergen en weidse uitzichten. Leuk om te verkennen met de auto, lekker eten, goede wijnen en aardige mensen. Vanaf het eerste moment dat we contact hadden met Myriam en Henk voelden wij ons thuis.

 

De verwennerij van elke ochtend verse broodjes, eigengemaakte jam, tomaten en vijgen van het land gaf ons een echt vakantiegevoel. Ook dachten zij mee over tochtjes, routes, wandelen, zwemmen en de goede restaurants.

 

Het huis is heel ruim en comfortabel, heerlijke bedden, een goed geoutilleerde keuken, terrassen voor en achter het huis.

Een veilige plek voor de auto en twee hele lieve kleine poezen.

 

Gastvrijheid voert de boventoon bij gastvrouw en gastheer en dat maakt een verblijf tot een groot feest. Je proeft in alles de liefde waarmee Henk en Myriam bezig zijn om deze plek tot een oase van rust te maken waarbij ze het specifieke karakter van het huis en de tuin prachtig uit laten komen. Ze zijn met eigen handen huis en tuin tot een paradijsje aan het maken.

Van harte aanbevolen en wij komen er zeker terug.

 

Marleen en Marina

 

Column Sopas in Moulinho

Op zondagochtend rond half een gaan we naar het dorpsfeest waarvoor onze gastvrouw Myriam al enkele uren bezig is. Op het plein achter de kerk staan allemaal tentjes en elk dorp presenteert zich met een soep (sopas) en een heerlijk zoet toetje. Voor de grotere eters zijn er broodjes met vlees en bakkeljauw en voor de grote dorst is er bier en wijn en frisdranken. Het dorp Pereira, waar wij logeren heeft pompoensoep gemaakt, maar die vindt  minder aftrek dan de soepen met veel vis en vlees van de buurdorpen. Mensen houden hier van stevige kost, ze werken veelal op het land of in de bouw en dan heb je niks aan liflafjes.

Henk onze gastheer viert zijn verjaardag en krijgt als verrassing een eigengebakken Schwartswalder Kirschtorte van vrienden uit het dorp. Dat valt niet mee om die te maken, want met deze warmte krijg je de slagroom niet eens stijf. Maar het is gelukt en de smaak is voortreffelijk.

 

De muziektent komt langzaam op gang, er zal nog veel gezongen, gespeeld en gedanst worden, maar dan zijn wij al vertrokken over de weg naar huis waar we later in de week nog een prachtig plaatje voorbij zien trekken. Een oude man en vrouw met grote hoeden op de trekker en daarachter een bakkie met een enorme hoge bak vol met druiven. Waarschijnlijk op weg naar de markt om te verkopen.

 

Maar dat dorpsfeest bracht me wel op een idee….

Kunnen we  in de gemeente Drechterland en haar satellieten niet zo'n soepfeest organiseren rond de kerst op het mooie plein van Hoogkarspel. Wie weet….?

 

En op het Amstelveld tegenover de Duif kan je natuurlijk ook heel goed een soepfeest houden. Voor daklozen en de grachtengordel  allemaal tegelijk!

 

Hartelijke groet,

Ds. Marina

 

Casa das eiras is a beautiful home in a very quiet place. We enjoyed our stay there in Janauary 2017. The house is very clean and warm. We were very well welcomed and with a bonus - a bottle of wine and a delicious homemade jam!  The bathroom is very nice with lots of hot water. The rooms are big with large windows to the woods/mountains. The kitchen has everything you need and very cosy. There are beautiful places in nature for walking.  The hosts are very nice and helpful, and make sure all your needs are met. We'll definitely go back there!

 

Best wishes

Steve and Sofia

(London, UK)

 

 

(c) copyright Casa das Eiras - 02-2019 - reg.nr.: 45336/2016

website made by: Studio Rapides